Alınan gıdalardaki iyot eksikliği veya emilimi guatra yol açılabiliyor. Guatrın önlenmesi için beslenmede iyotun dengeli alınması gerekiyor. İyot eksikliği olanların karalahana, lahana, soya, karnabahar gibi besinlerden uzak durması gerekiyor. İyot eksikliğinin önlenmesi için ise deniz ürünleri, yoğurt, yumurta, patates ve muz gibi gıdalar öneriliyor. Boyunda şişlik ve kalınlaşma, baskı hissi ve hassasiyet, yutma zorluğu ve takılma hissi guatr belirtileri arasında yer alıyor. Guatrı olanlarda kolları yukarı kaldırınca baş dönmesi de görülüyor.
Ürün-Hizmet Geliştirme: Pazarlamacılık, İşletme, Üretim
Merkez mahallesi mutlu han sokak no:17/2 Bartın/Sakarya
info@urunhizmetgelistirme.com.tr